Főmenü
Külföldi kapcsolatok
2012. október 31, szerda
Adminisztrátor, 14:11
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 

Csaknem egy évtized óta működik együtt az Eszterházy Károly Főiskola és az Open University Malaysia. Kezdetben a kapcsolat a közösen megrendezett nemzetközi konferenciák szervezésében és közös kutatási projektek végrehajtásában nyilvánult meg. 2011 áprilisában Prof. emeritus Anuwar Ali, az OUM elnöke és Dr. Hauser Zoltán, az EKF rektora megkötötte az OUM-EKF közös képzés létrehozását szabályozó szerződést. A szerződés értelmében
az egri főiskola Open University Malaysia Learning Centre (OUM Képzési Központ) néven képzési helyszínt biztosít az Open University Malaysia mester szintű programjainak lebonyolítására. Az EKF szakmai támogatásával két távoktatási programot működtet (Master of Business Administration és Master of Information Technology). A tervek között szerepel egy harmadik program is Pedagógiai Technológiai Rendszertervező, PTR (Master of Instructional Design and Technology).

Az Eszterházy Károly Főiskola és az egyiptomi Delta Academy of Science, illetve a Delta University 2000 óta szoros szakmai kapcsolatot tart fenn egymással, melynek részét képezi közös konferenciák és szakmai események szervezése, illetve hallgatói és oktatói csereprogramok lebonyolítása. 2000 óta minden évben egy 15-20 fős hallgatói delegáció látogat intézményünkbe. Itt-tartózkodásuk ideje alatt egy 60 órás multimédia és webfejlesztői tanfolyamon vesznek részt, melynek végén tanúsítványt szerezhetnek, amit 2 kredit értékben beszámít az egyiptomi intézmény. A magyar diákok is hasonló létszámban utaznak Egyiptomba, elsősorban informatikus könyvtáros nappali tagozatos hallgatók.

A Szentpétervári Film- és Videotechnikai Állami Egyetemmel 1999 óta folyamatos a szakmai együttműködés, amit a 2002 októberében aláírt együttműködési megállapodásban rögzített a két intézmény rektora. Ennek keretében évente 5-5 hallgató látogat el a társintézménybe, ahol filmes  továbbképzésen vesznek részt. Együttműködési megállapodásunk van a lipcsei Kelet-Európa Intézettel (GWZO) a Kárpát-medence örmény kulturális örökségének dokumentálására, illetve Erasmus csereszerződésünk a Bolognai Egyetem Kulturális Örökség Karával.